noun_Search_1166289 Created with Sketch.

Advocaat Amsterdam

Overlijden en emoties

In een tijd van emotie kan je soms heftiger of anders reageren dan normaal. Helaas ontstaan er daardoor ook soms eerder conflicten na het overlijden van uw dierbare. We zien vaak dat er verschillende type conflicten ontstaan. De meest voorkomende conflicten gaat uiteraard over het verdelen van de erfenis, testament, erfdeel, vrijgevigheid van de overledene, wantrouwen richting degene die over de nalatenschap gaat (boedelgevolmachtigde, executeur), etc.

Erfenis

Toch moeten de nabestaanden in korte tijd allerlei beslissingen nemen. Daarnaast spelen financiële belangen een rol bij de verdeling van bijvoorbeeld woning, spaargeld, etc. Vaak is er ook sprake van financiële bevoordelingen. Of er was sprake van schenkingen die tijdens het leven van uw dierbare zijn gedaan en niet schriftelijk zijn vastgelegd. Soms kan de inhoud van het testament een oplossing bieden.

Is er een executeur benoemd in het testament? Hij/zij heeft de taak om de eventuele schulden af te wikkelen en de bezittingen uit de nalatenschap te beheren. De executeur is verplicht rekening en verantwoording af te leggen aan de erfgenamen.

Ben je als kind onterfd, dan heb je dus nog altijd recht op de legitieme portie. De berekening daarvan kan ingewikkeld zijn. Helaas ontstaan er ook hierover conflicten. Hoe wordt er omgegaan met schenkingen?

Het is dan belangrijk zo snel mogelijk juridische hulp in te schakelen
Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met erfrecht.

Amsterdam is dichtbij Heemstede. Onze vestiging te Heemstede is aan de uitvalsweg naar Hoofddorp (en Cruquius), alwaar wij op de hoek van de Heemsteedse Dreef kantoor hebben.

Adres: Camplaan 20-a te 2103 GW Heemstede.

U kunt ook terecht op onze bespreeklocatie te Amsterdam.

Adres: Kingsfordweg 151 te Amsterdam (Slotetdijk Teleport Towers).

Gratis adviesgesprek, ook in de avond

Wij bieden een kosteloos adviesgesprek aan van 45 minuten. Het voordeel daarvan is dat mr Mark Wingen, advocaat, dan kan beoordelen of u een probleem heeft dat door hem kan worden opgelost. Indien u dat wenst kan er ook in de avonduren een afspraak worden gemaakt, tussen 19.00 uur en 20.30 uur.

Werkwijze: vrijblijvend advies

Mr Mark Wingen (vanaf 1990 werkzaam als advocaat) geeft heldere adviezen in duidelijke taal en bieden rechtshulp op maat. Hij zal er eerst voor zorgen dat u het probleem goed begrijpt. Hij is betrokken en de deskundig en heeft zeer veel ervaring met de afwikkeling van nalatenschappen.

Bent u woonachtig in Amsterdam of omgeving dan kunt als vragen heeft over erfrecht kunt vrijblijvend advies inwinnen bij Wingen Advocatuur door gebruik te maken het kosteloos eerste gesprek. Als dat nodig is verwijzen wij u door naar een andere specialist, bijvoorbeeld een notaris.

Erfrecht

Erfrecht is een ingewikkeld rechtsgebied met vele wetten en regels. Het begint eenvoudig althans zo lijkt het. De persoon die over de erfenis gaat dient een boedelbeschrijving te maken. Dat is niet meer dan een lijst waarop de bezittingen staan vermeld (spaarsaldo, inboedelgoederen, onroerend goed), maar ook eventuele schulden. Elke erfgenaam kan dit opstellen, tenzij er een executeur is. Een notaris kan ook een eerste advies geven.

Hieronder informatie over allerlei kwesties die belangrijk zijn en die vaak aan de orde komen in een nalatenschap.

Bereikbaarheid

Tel: 023-528 96 62
Mobiel: 06-432 129 53
E-mail: advocaat@wingenadvocatuur.nl

Informatie aanvragen

Heeft u een vraag of wilt u misschien van gedachten wisselen? Stel uw vraag via ons formulier.

Wij zijn u graag van dienst.

Ja, ik wil een gratis juridisch adviesgesprek

(gratis adviesgesprek bedraagt 45 minuten)

    Wij gaan zuinig met je gegevens om, maar zijn verplicht te vragen of je akkoord gaat met onze privacyverklaring.